Yurtdışı Eğitim Avantajları Facebook Twitter
Yurtdışı Eğitim Avantajları

 


Yurtdışı Eğitim Avantajları

  
Eğitim sisteminin giderek zorlaştığı ve karmaşık bir hal aldığı Türkiye’de öğrencilerin bilgisini ve yeteneğini değerlendirme ölçütü sınavlarla sınırlı tutulmuştur. Günümüzde hala artılarıyla ve  eksileriyle tartışma konusu olan sınav sistemiyle ilgili henüz ciddi anlamda reformlar yapılamamaktadır.
 
 
Her sene milyonlarca öğrenci TYT-AYT’den başarılı olup, hayalini kurdukları bölümlerde okuyabilmek için zorlu bir yarışın içinde kendilerini bulmaktadırlar. Sınava giren öğrencilerden bir kısmı hedefine ulaşırken, büyük bir çoğunluğu ya barajı geçememekte ya da eğitim kalitesi düşük olan üniversitelerde gelecek vaad etmeyen bölümleri tercih etmektedirler.
 
 
Türkiye’deki özel üniversitelerin yıllık lisans ücretlerinin yüksek oluşu da birçok öğrencinin önünde büyük engel oluşturmakta bu sebepten dolayı da öğrencilerin özel üniversitelere göstermiş olduğu talep oranı düşük olmaktadır.
 
 
Yurtdışındaki eğitim olanaklarına baktığımızda Türkiye’deki eğitim sistemiyle ciddi farkların olduğu göze çarpmaktadır. Bunlara kısaca değinecek olursak;
 
 Yurtdışında birçok ülkede üniversite eğitimi almak için sınav şartı aranmamakta, öğrenciler lise diplomalarıyla istedikleri üniversitede istedikleri bir bölüme kolay bir şekilde kayıt olabilmektedirler.

Alınan diplomanın Avrupa ülkelerinin birçoğunda geçerliliğinin olması öğrenciler için yurtdışında çalışma imkanını da beraberinde getirmektedir.
 
Yurtdışındaki çoğu üniversitenin eğitim maliyeti Türkiye’deki birçok özel üniversitenin eğitim maliyetinin çok çok altındayken; ebeveynlerin ve öğrencilerin bu konuda yeterince bilgiye sahip olmamaları, eğitim almanın ve yaşam sürmenin zor olacağı yönündeki bir takım yanlış ön yargılara sahip olmaları sonucunda doğru adımlar atılamamakta ve bu durum öğrencilerin sene kaybı yaşamasına neden olmaktadır. 
 
 
 İyi düzeyde dil bilmenin iyi şartlarda iş bulmada önemli bir kriter olduğu günümüz Türkiye’sinde ne yazık ki lisans eğitimi boyunca öğrencilere verilen dil eğitimin çok fazla bir getirisi olmamaktadır.

Gramer ağırlıklı verilen dil eğitimi öğrencinin kendini geliştirmesine imkan vermemekte ve öğrenci pratikte yetersiz kalmaktadır. Bu aşamada dil öğrenmek, bunu ileri seviyeye çıkartmak öğrenci için sorun haline gelmeye başlarken; maliyeti yüksek olan dil kurslarına yönelmesine neden olmaktadır. 
 
 
Yurtdışında eğitim bu noktada öğrenciler için kaçırılmaz fırsatlar sunmaktadır. Üniversitelerin birden fazla dilde eğitim alma seçeneğini öğrencilere sunması ve tercih etme alanı oluşturması önemli bir avantajdır.

Üniversitede alanında uzmanlaşmış akademik kadrodan alınan hazırlık eğitimi boyunca öğrenciler dil alanında belli bir seviyeye ulaşmakta ve lisans eğitiminin sonunda da ileri seviyede bir dil bilgisiyle mezun olmaktadırlar.

Her anlamda donanımlı bir şekilde üniversiteden mezun olan öğrenciler için iyi pozisyonlarda iş bulma imkanı dil bilmeyen öğrencilere oranla daha fazla olmaktadır.
 
 
Bunun yanı sıra öğrencilerin eğitim aldıkları ülkede farklı dilleri konuşan farklı etnik kökenden insanlarla iletişimde ve etkileşimde bulunmaları onların farklı dilleri öğrenmelerine ve de farklı kültürleri yakından tanımalarına fırsat vermektedir.

İlgi alanları birbirinden farklı veya aynı olan birçok öğrenciyi zengin sosyal aktivite seçeneğiyle bir araya getiren kampüs yaşamının bu anlamda etkisi çok büyük olmaktadır.

Böylece farklı dilden, dinden veya bölümden birçok öğrenci kampüs yaşamının sunduğu seçeneklerle ortak paydada buluşarak sosyalleşmekte, kendini rahat bir şekilde ifade edebileceği ortamı bulabilmektedir.

Böylece yeteneklerinin ve de ilgi alanının farkındalığına varan girişken, sosyal, kendine güvenen bireyler topluma kazandırılmaktadır.
 
 


Copyright 2024 © | Anadolu Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Ltd.Şti.